Κατηγορίες
Τελευταία Σχόλια
Ετικέτες Άρθρων
Κατηγορίες Blog

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ!

Posted by intelecta 07/08/2018 0 Comment(s)

Η καλοκαιρινή περίοδος και ειδικά ο Αύγουστος που είναι ο καθιερωμένος μήνας διακοπών, καθιστά αναγκαία την μέγιστη δυνατή προστασία του οικιακού-προσωπικού ή επαγγελματικού σας χώρου περισσότερο από κάθε άλλη καθώς οι διαρρήκτες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών δρουν κατά συρροή και ανενόχλητα.

Αυτό συμβαίνει διότι οι οικίες, οι επαγγελματικοί χώροι αλλά και τα καταστήματα παραμένουν πολλές φορές κλειστά και «μόνα» τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό, καθιστά τους χώρους αυτούς εξαιρετικά ευάλωτους και ευνοεί την όποια παραβίαση και καταστροφή τους.

 

Γενικές συμβουλές

 

✔ Φροντίζουμε εγκαίρως, εάν δεν έχουμε, να τοποθετήσουμε ένα πιστοποιημένο σύστημα συναγερμού ή σύστημα παρακολούθησης με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης.

 

✔ Πριν φύγουμε για διακοπές βεβαιωνόμαστε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας είναι καλά ασφαλισμένα και κλειδωμένα.

✔   Ενημερώνουμε για την απουσία μας μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστευόμαστε για να επιβλέπουν τον χώρο μας και εάν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.

✔ ΔΦροντίζουμε να μην αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα μεγάλης αξίας στο σπίτι.

✔ Σε περίπτωση που ενημερωθούμε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα, ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στο σπίτι μας, ειδοποιούμε το ”100” ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.

✔ Δεν δίνουμε εφεδρικά κλειδιά του κτιρίου ή του διαμερίσματός μας σε εργάτες, καθαρίστριες.

✔ Δεν αφήνουμε δεύτερα κλειδιά της κατοικίας μας κάτω από γλάστρες και χαλάκια.

✔ Δεν αφήνουμε σημειώματα για το πότε θα επιστρέψουμε ή για πόσο καιρό θα απουσιάζουμε.

✔   Φροντίζουμε το σπίτι μας ή το διαμέρισμά μας να μην δείχνει εντελώς κλειστό υποδηλώνοντας έτσι την απουσία μας.

 

Για όσους διαθέτουν σύστημα συναγερμού

 

✔ Ενεργοποιούμε πάντα το σύστημα συναγερμού ακόμα κι αν λείψουμε για μικρό χρονικό διάστημα.

✔ Αν υπάρχει η  δυνατότητα πραγματοποιούμε μία αναβάθμιση στο σύστημα συναγερμού προσθέτοντας αν δεν υπάρχουν, GPRS Module για την επικοινωνία του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και εξωτερικά αισθητήρια όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόσβασης (π.χ. μπαλκόνια) για την περιμετρική κάλυψη του χώρου.

✔ Φροντίζουμε πάντα να έχει πραγματοποιηθεί η περιοδική και ορθή του συντήρηση (service) από εξειδικευμένους τεχνικούς , έτσι ώστε να μην έχουμε λειτουργικά προβλήματα.

 

Αν δεν φύγουμε για διακοπές

 

✔ Ενεργοποιούμε πάντα το σύστημα συναγερμού ακόμα κι όταν είμαστε στο σπίτι ή κοιμόμαστε.

✔ Κλειδώνουμε και ασφαλίζουμε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και αν κάνει ζέστη.

✔ Τα συστήματα θυροτηλεόρασης πρέπει να μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να ελέγχουμε τους επισκέπτες μας. Δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα μας χωρίς να βεβαιωθούμε ότι αναγνωρίζουμε τον επισκέπτη.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΑΣ

Τηλ: 210.24.07.150

Κιν: 6944731199

Email: info@intelecta.gr

Facebook: Intelecta

Instagram: intelecta_

Leave a Comment