INTELECTA has been active in the field of Electrical Installations, Automation and Security Systems since 2006. We provides complete and reliable solutions in the following areas:

Access Control Systems

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την εξαρχής σχεδίαση, δημιουργία και κατασκευή αυτοματοποιημένων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης.

Με τα Συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης σας δίνεται η δυνατότητα:

 • Να διαχειριστείτε το προσωπικό σας ορίζοντας περιοχές εισόδου
 • Να ελέγχετε το ωράριο εισόδου-εξόδου του προσωπικού σας

Επιπλέον, το σύστημα ελέγχου πρόσβασης μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα συναγερμού σας.

KNX (Smart Home)

Η INTELECTA είναι πιστοποιημένο μέλος του KNX του παγκόσμιου προτύπου για τον οικιακό και κτιριακό έλεγχο.

Όπου χρησιμοποιείται το KNX φέρνει οφέλη για τους σχεδιαστές, τους ανάδοχους,τους αρχιτέκτονες των κτιρίων αλλά πάνω απ' όλα στους ιδιοκτήτες και στους χρήστες των κτιρίων.

Τι είναι το KNX;

Περισσότερη άνεση, περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας: Η ζήτηση για τα συστήματα διαχείρισης κτιρίων είναι συνεχώς αυξανόμενη.

Είτε σε μία μονοκατοικία είτε σε ένα συγκρότημα γραφείων, η ζήτηση για άνεση και ευελιξία στη διαχείριση του κλιματισμού, του φωτισμού και των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης αυξάνεται. Την ίδια στιγμή, η αποδοτική χρήση της ενέργειας καθίσταται ολοένα και πιο  σημαντική. Ωστόσο, περισσότερη άνεση και ασφάλεια σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με ευφυή έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων προϊόντων. Με αυτό όμως συνεπάγεται, περισσότερη καλωδίωση, που τρέχει από τους αισθητήρες και τους ενεργοποιητές στα κέντρα παρακολούθησης και ελέγχου. Η ποσότητα των καλωδίων με τη σειρά της σημαίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση, αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς και εκτίναξη του κόστους σε υψηλά επίπεδα.

Η Απάντηση: KNX – το Παγκόσμιο ΠΡΟΤΥΠΟ για Οικιακό και Κτιριακό Έλεγχο

Για να μεταφερθούν δεδομένα ελέγχου σε όλα τα εξαρτήματα της διαχείρισης κτιρίου, απαιτείται ένα σύστημα που θα λειτουργεί αποκεντρωμένα, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα εξαρτήματά του επικοινωνούν μέσω μιας κοινής γλώσσας: εν ολίγοις, ένα σύστημα ανεξάρτητο κατασκευαστή και τομέων εφαρμογών, δηλαδή το KNX bus. Το πρότυπο αυτό βασίζεται σε περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά, συμπεριλαμβάνοντας τα συστήματα προκατόχους του KNX: EIB, EHS και BatiBUS. Μέσω του μέσου KNX με το οποίο συνδέονται όλες οι συσκευές bus (με καλώδιο συνεστραμμένων αγωγών, ραδιοσυχνότητες, γραμμές ισχύος ή IP / Ethernet), είναι σε θέση να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Συσκευές bus μπορεί να είναι είτε αισθητήρες, είτε ενεργοποιητές που απαιτούνται για τον έλεγχο του εξοπλισμού της διαχείρισης κτιρίου, όπως: φωτισμός, περσίδες / ρολά, συστήματα ασφαλείας, διαχείριση ενέργειας, θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός, συστήματα σηματοδότησης και παρακολούθησης, διασύνδεση με συστήματα εξυπηρέτησης και κτιριακού ελέγχου, απομακρυσμένος έλεγχος, μετρήσεις, έλεγχος audio/video, λευκές συσκευές, κ.α. Όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται, να παρακολουθούνται και να σηματοδοτούνται μέσω ενός ενιαίου συστήματος χωρίς την ανάγκη για επιπλέον κέντρα ελέγχου.

Παγκόσμιο σημαίνει:

Αναφορές από όλο τον κόσμο: ο κόσμος του οικιακού και κτιριακού ελέγχου «μιλάει» KNX. Αρκετά εκατομμύρια επιτυχημένες εγκαταστάσεις KNX μπορούν να βρεθούν όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Άπω Ανατολή, Βόρεια και Νότια Αμερική – μια απόδειξη του πόσο ελκυστική είναι η προσέγγιση του KNX. Πάνω από 340 KNX εταιρίες-μέλη προσφέρουν παγκοσμίως σχεδόν 7,000 πιστοποιημένες ομάδες προϊόντων KNX στους καταλόγους τους, από διαφορετικά πεδία εφαρμογών.

Ανοιχτό ΠΡΟΤΥΠΟ σημαίνει:

Το KNX έχει εγκριθεί ως Διεθνές Πρότυπο (ISO/IEC 14543 - 3), καθώς και ως Ευρωπαϊκό Πρότυπο (CENELEC EN 50090 και CEN EN 13321 - 1) αλλά και Κινέζικο Πρότυπο (GB /T 20965). Το KNX είναι ως εκ τούτου μελλοντικά βέβαιο. Τα προϊόντα KNX που κατασκευάζονται από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να συνδυαστούν - το λογότυπο σήμα κατατεθέν KNX εγγυάται τη διασυνεργασία και τη διαλειτουργικότητα τους. Επομένως, το KNX είναι το μοναδικό ανοιχτό Πρότυπο στον κόσμο για τον έλεγχο και των εμπορικών και των οικιακών κτιρίων.

Οικιακός και Κτιριακός Έλεγχος σημαίνει:

Ένα όφελος σε κάθε τύπο κτιρίου: Από το συγκρότημα γραφείων έως το μέσο νοικοκυριό. Όποιο και αν είναι το είδος του κτιρίου, το KNX ανοίγει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των κτιριακών συστημάτων ελέγχου, διατηρώντας παράλληλα το κόστος σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο. Το KNX μπορεί να δώσει λύσεις που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πολύ μεγάλη προσπάθεια με συμβατικές εγκαταστάσεις. Μέσω μίας μόνο οθόνης αφής, όλες οι εφαρμογές της οικίας ή του κτιρίου μπορούν να ελεγχθούν. Από τον έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και πρόσβασης, έως τον απομακρυσμένο έλεγχο όλων των οικιακών συσκευών - το KNX επιτρέπει εντελώς νέους τρόπους για να αυξηθεί η άνεση, η ασφάλεια και η εξοικονόμηση ενέργειας στην οικία ή στο κτίριο.

Computer Networks

Εγκατάσταση Δικτύων Υπολογιστών από την Intelecta.

Electrical Installations

Η εταιρεία Intelecta δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων,προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και εγγυημένης διάρκειας στον χρόνο.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρολογικές-ηλεκτρονικές εργασίες μας φέρουν τα απαραίτητα και πλέον σύγχρονα πιστοποιητικά, τα οποία επικυρώνουν την άρτια και με συνέπεια ολοκληρωμένη εργασία μας.

Intercom - Video Door Phone

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την τοποθέτηση θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων μετά από μελέτη του χώρου σας.

Χρησιμοποιώντας υλικά και προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και προδιαγραφών η Intelecta εγγυάται την υψηλή ποιότητα των εργασιών καθώς και την διάρκεια αυτών στον χρόνο.

Terrestrial - Satellite Systems

Η Intelecta προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και προτάσεις στον χώρο των Επίγειων και Δορυφορικών Συστημάτων.

Με την πολυετή εμπειρία μας, καθώς και με τα προϊόντα κορυφαίας τεχνολογίας και ποιότητας που χρησιμοποιούμε σας εγγυόμαστε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Photovoltaic

Η Intelecta αναλαμβάνει με ευθύνη και συνέπεια την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και σας παρέχει υψηλής ποιότητας μελέτη,εγκατάσταση αλλά και υλικά.

Στόχος μας είναι η παροχή του καλύτερου και πλέον σύγχρονου εξοπλισμού σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή τιμή.

Τα υψηλών προδιαγραφών υλικά που χρησιμοποιούμε εγγυώνται τόσο την ποιότητα της εργασίας, όσο και την πολυετή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

Fundamental Grounding - Grounding

Η Intelecta παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θεμελιακής γείωσης που είναι πλέον απαραίτητη για όλα τα νεοαναγειρόμενα κτίσματα.

Ο σχεδιασμός,η επιλογή των υλικών καθώς και η εγκατάσταση της θεμελιακής γείωσης πραγματοποιούνται βάσει όλων των διεθνών προτύπων διασφαλίζοντας έτσι τόσο την ποιότητα όσο και την αποτελεσματικότητα της εγκατάστασης.

Industrial Facilities

Η εταιρεία μας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Βασικός μας στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων που να διασφαλίζουν την ελάχιστη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση και ταυτοχρόνως την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Anti-lightning - Lightning Defence

Εγκατάσταση Αντικεραυνικών και Αλεξικέραυνων από την Intelecta.

Power generating pairs

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροπαράγωγου ζεύγους (γεννήτριας) πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού ή προσωπικού σας χώρου.

Μια γεννήτρια μπορεί να δουλέψει αυτοματοποιημένα (με πίνακα εναλλαγής) ή χειροκίνητα.

 

Electrical panels

Η Intelecta αναλαμβάνει την δημιουργία,εγκατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών πινάκων παντός τύπου.

Certificates PPC

Από την 1 Νοεμβριου 2011 η ΝΕΑ Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) είναι η μόνη δήλωση που δέχεται η ΔΕΗ.

Η εταιρία Intelecta αναλαμβάνει την έκδοση της νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) καθώς διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάσταση σας. 
Η εταιρία μας θα επισκεφθεί τον χώρο σας δωρεάν και αφού πραγματοποιήσει: μετρήσεις με την βοήθεια του ειδικού οργάνου για τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, δοκιμές και οπτικό έλεγχο θα σας χορηγήσει τη νέα Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη. Σε περίπτωση που παρουσιαστούν ελλείψεις η κακοτεχνίες στην ηλεκτρολογική σας εγκατάσταση προχωράμε σε συνεννόηση με τον πελάτη σε απαραίτητες τροποποιήσεις για την έκδοση του νέου πιστοποιητικού. 
 
Η ΝΕΑ ΥΔΕ (νέα Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη) αποτελείται από:
 • Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη

 • Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης

 • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384

 • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΚΕΗΕ (εάν είναι παλιά εγκατάσταση πριν τον Μάρτιο του 2006 ή εάν σε μια εγκατάσταση συνυπάρχουν και τα δυο πρότυπα)

 • Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης

 • Κάτοψη με την όδευση των ηλεκτρικών γραμμών της εγκατάστασης και της θέσης των διακοπτών, φωτιστικών, πριζών, φωτιστικών ασφαλείας, κινητήρων, πινάκων... επίσης και θερμοστατών.

 Η ΝΕΑ ΥΔΕ (νέα Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη ) δίδεται για τον αρχικό έλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε:
 • Νέες παροχές

 και για τον Επανέλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε:
 • Κατοικίες (Αλλαγή ονόματος λογαριασμού) πρέπει να επανελέγχονται τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια

 • Κλειστοί επαγγελματικοί χώροι που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά πρέπει να επανελέγχονται κάθε 7 χρόνια.

 • Κλειστοί επαγγελματικοί χώροι με εύφλεκτα υλικά πρέπει να επανελέγχονται κάθε 2 χρόνια.

 • Χώροι ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού πρέπει να επανελέγχονται κάθε 1 χρόνο.

 • Επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, κάμπινγκ) πρέπει να επανελέγχονται κάθε ένα χρόνο και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης τους, πριν από την επανασύνδεση.